Sju dagar med Nicolas FB-f-Logo__blue_512

Sju dagar med Nicolas är den magiska historien om Charlie, ung och framgångsrik entreprenör. Men det framgångsrika livets meningslöshet driver honom att fly ut i de djupa skogarna i södra Småland. Ett oväntat möte med en märklig figur, Nicolas, blir livsavgörande. Tillsammans gör de en klassisk vandring där Charlie gör upp med sig själv och sina tidigare livsval. Nicolas blir hans guide som speglar hans tankar och känslor. Sakta börjar Charlies syn på sig själv och på andra förändras. Samtalen till fots bland tallar, mader och sjöar blir en väg till visdom.
Historien om Charlie och Nicolas är en berättelse med många bottnar: här finns jagutveckling, analytisk psykologi och samhällskritik. Men Charlies sju dagar med Nicolas är kanske främst en hjälteresa.

Röster om Sju dagar med Nicolas:

Magnus Hördegårds andra roman för tankarna till Paulo Coelhos Alkemisten. Med humor och värme gestaltas Charlies inre resa när han slår följe med Nicolas genom smålandsskogarna, utan att veta vart de egentligen är på väg. Jag ville också vara med, hela vägen.
AC COLLIN, författare och skrivarpedagog

Vi behöver ge plats åt reflektioner, vilja och kärlek. Åt det som inte genast låter sig definieras, åt erfarenheter, kunskap och omtanke – omtanke om andra men också om oss själva. Magnus Hördegårds berättelse om Charlie öppnar för allt det och för genuina samtal som kan leda till frid och acceptans. Det egna inre samtalet, men även samtalen med andra. Jag blir berörd och läser om och om igen, tar med mig tankarna och känslorna ut i min vardag.
ELISABET NORIN, författare och textredaktör

Här ryms såväl humor och allvar och det är en fin balansgång mellan yta och djup, mellan stort och smått. Det musikaliska och poetiska i språket för berättelsen framåt, jag berörs av många formuleringar och hör hur det sjunger i huvudet.
LINNÉA ISHEDEN, förlagsredaktör


Citat ur boken:
Det är ansträngande att ständigt gå runt och vara rädd för att misslyckas”, sa Nicolas. ”Vi blir absolut friare när vi vågar göra misstag och visa vilka vi är. Dessutom mer sanna. 

*
Det finns gott om mystik, men ont om öppna människor, Charlie.

*
Fly från dem som föraktar sökandet, gå förbi dem som med högmod ringaktar den svage och gör narr av den som går vilse och anses udda.

Vägen hem för Benjamin Blå FB-f-Logo__blue_512

Biografiska romanen Vägen hem för Benjamin Blå handlar om yngsta barnet i en stor småländsk familj. Tre år gammal får Benjamin en tumör på vänster njure. Den är stor som ett spädbarnshuvud och chansen att han ska överleva sjukdomen är mycket liten. Efter år av lidande sker det oväntade – Benjamin blir mirakulöst frisk.

Sommaren 2013 drabbas den vuxne Benjamin av diabetes. Varför? Vad var det som skedde i barndomen? Var tillfrisknandet verkligen ett mirakel? Benjamin reser med sina frågor och tvivel till 90-åriga mamma Anna hemma på gården i Småland.

I samtalen vid det gamla slagbordet formar Annas minnesbilder och berättelser familjens och Benjamins historia generationer tillbaka. Han gör en inre resa på jakt efter svaret på vem han är. Historien kommer att handla om det förflutna, om sorg, smärta och skuld, men också om kärlek, om att välja livsväg och om ett missförstånd med oanade konsekvenser.

Annas berättelse om Benjamin blir även en historia om jordbruk i förändring, om försvunna kvinnoroller, om barnsjukvård som blivit bättre, om förlorade syndakataloger och om ett svidande vackert Småland.

Vägen hem för Benjamin Blå bygger på verkliga händelser.

Röster om boken:

En stark berättelse som i själ och hjärta handlar om att hitta sig själv. – LINNÉA ISHEDEN, redaktör.

Det är en väldigt vacker berättelse Magnus har skrivit – ANNA EKMAN, förläggare.

Magnus Hördegårds berättelse om Benjamin Blå berör mig existentiellt. Efter läsningen stannar bilden av mamma Anna och de varma och uppriktiga samtalen vid köksbordet kvar. Ett sökande med ärligt hjärta är alltid något gott – ELISABET NORIN, pedagog, redaktör & författare.

Magnus berättelse berör på många plan och redan efter några sidor förstår jag att det är musikaliteten i språket som leder mig vidare. Det är ingenting man kan lära sig, det har man i sig, och Magnus lyckas förvalta det på ett fint sätt. Läs högt och njut – AC COLLIN, författare och skrivarpedagog.

De vardagliga detaljerna sköts klanderfritt och det är lätt att känna närheten – BJÖRN KOHLSTRÖM (jurymedlem för Augustpriset 2015).

Vägen hem för Benjamin Blå talar direkt till hjärtat – ULLA STRÄNGBERG, Sveriges Radio.

Romanens främsta tillgång är dess ärlighet och värme – RIKARD FLYCKT, Jönköpingsposten.

En ärlig brottningskamp med gudstro, tvivel och uppväxtideal som genomgående är både genuin och väldigt läsvärd. Fantastiskt bra språk och mycket trovärdiga huvudpersoner vars möten vid köksbordet inte är svåra att leva sig in i och gripas av – ROGER BENGTSSON, Dagen.

En vacker berättelse med musikalisk klang i språket – SÄNDAREN.

Magnus Hördegårds debut är redan ett färdigt författarskap med säker stil och stark inlevelse i berättandet – ELLA STYF, Växjöbladet.

Efter att så smått ha börjat läsa greps jag av det fina språket och den sällsamma berättelsen – KENNETH GEHRMAN, Smålandsposten.

Benjamin Blå, CD FB-f-Logo__blue_512 Spotify_Icon_CMYK_Green bejnamin blå

Samtidigt som Magnus Hördegård skrev boken Vägen hem för Benjamin Blå, skrev han också tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också sprungna ur samma historia. Skivan Benjamin Blå, som spelades in i Göteborg hösten 2015 samt våren 2016, har samma fina omslag som boken. Den levereras med en 12-sidig booklet där alla texterna finns med. Benjamin Blå är utgiven av skivbolaget Hördegård Musik och distribueras av Naxos.

Röster om skivan:

Personligen gillar jag mest de lite mer elektroniskt färgade låtarna, Hördegård är onekligen något riktigt bra på spåren – ROGER BENGTSSON, Dagen.

Här finns enligt min mening en låt som är en hit, ”Hoppets café” – en underbar låt som sätter sig direkt – HANS GÄREBY, Jkpg News.

Svensk pop i världsklass med stänk av vemod och sorg men med starkt hopp – LYSSNARE.

Popmusik med hög klass som andas storheter som Kent – LYSSNARE.

Föreläsningar med musik
Datum föreläsningar

En gripande livshistoria om en pojkes resa från sjukdom till läkedom och en oväntad vändning 42 år senare.

Magnus Hördegårds båda böcker är inspirerade av hans egna utmaningar och motgångar. Inspirationen har kommit från att han, efter att som treåring varit en av de första som fått strålning mot cancer, påverkats i vuxen ålder. Föreläsningen bygger på debutboken Vägen hem för Benjamin Blå – en biografisk roman om svår sjukdom, kämpaglöd, tro och tvivel samt Magnus senaste roman, Sju dagar med Nicolas – en bok om att stanna upp och reflektera över vad som är viktigast i livet. Magnus varvar berättandet med egenskrivna, instrumentala stycken som andas jazz och folkmusik. Varmt välkomna till en berörande stund med pianisten, låtskrivaren och författaren Magnus Hördegård.

För bokning och prisuppgift gällande konserter och föreläsningar:

Mejla till hordegardmusik@gmail.com eller via fliken Kontakt