Hördegård Musik grundades våren 2002 av Magnus Hördegård. Magnus jobbar i huvudsak som musiker, kompositör, författare, piano- och ensemblelärare. Som frilansande musiker spelar han inom den afro-amerikanska traditionen – d.v.s. inom bland annat genrerna pop, rock, jazz, blues och gospel. Genom åren har han spelat i alltifrån jazzklubbar och restauranger till stora arenor i Europa, som t.ex. med det London-baserade bolaget West End Company som uppdragsgivare. Bolaget har satt upp produktioner såsom Jesus Christ Superstar, Queen och Beatles med svenska och internationella artister. Med tiden har det egna skrivandet och framträdanden med egen text och musik tagit allt mer plats – läs gärna mer om Magnus olika projekt nedan.

Benjamin Blå

Efter att ha skrivit musik och sångtexter sedan början av 2000-talet, gjorde Magnus debut som författare i september 2016. Samtidigt som han skrev biografiska romanen Vägen hem för Benjamin Blå, skrev han också tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också sprungna ur samma historia. Skivan heter Benjamin Blå och är utgiven av skivbolaget Hördegård Musik. Författardebuten har gjort att Magnus har börjat föreläsa så smått också. Läs mera på sidan Benjamin Blå.

Pappa kom hem

I samband med att boken Vägen hem för Benjamin Blå kom ut, släppte Hördegård Musik en ny version
av Magnus vackra sång Pappa kom hem, den är likt de tio poplåtarna sprungen ur bokens historia. Du hittar den på Spotify eller iTunes. En ytterligare sång som är färgad av bokens berättelse är poplåten
Bring heaven down. Läs mera om Pappa kom hem ochBring heaven down på sidan Övriga projekt.                                                                                                                                                       

Hördegårds Fyra

Magnus grupp Hördegårds Fyra har gett ut fem skivor hittills. Gruppen, som också kallas H4, spelar jazz/pop, visa/folkmusik med nära, svenska texter. Magnus uppskattade texter och musik handlar om drömmar och hopp, ibland vemod och sorg och i andra sånger om kärlek och närhet. Kvartetten turnerar runt om i landet och har medverkat i såväl TV som radio. H4:s konserter är lekfulla, vackra och inspirerande. Läs mer om H4 på sidan H4.

ConDuo

Magnus spelar också i ConDuo, en svängig duo som ofta blir anlitad i samband med företagsevent, bröllop, invigningar m.m. Läs mer om ConDuo på sidan Övriga projekt.

Pianomusik för vardagsrum

Utifrån sin erfarenhet som pianopedagog har Magnus gjort en pianobok med egna stycken. Notboken,
som han kallar Pianomusik för vardagsrum, används av elever som spelat piano i cirka fem år eller längre. Läs mera på sidan Noter.

Brustet halleluja

Våren 2004 tonsatte Magnus författaren Christine Falkenlands psalmtext Brustet halleluja.Psalmen finns
med i svenska kyrkans psalmbok Psalmer i 2000-talet, nr. 911. Läs mer om Brustet halleluja på sidan Övriga projekt.