Omslag framsida

Benjamin Blå FB-f-Logo__blue_512
Datum föreläsningar

Biografiska romanen Vägen hem för Benjamin Blå handlar om yngsta barnet i en stor småländsk familj.
Tre år gammal får Benjamin en tumör på vänster njure. Den är stor som ett spädbarnshuvud och
chansen att han ska överleva sjukdomen är mycket liten. Efter år av lidande sker det oväntade
– Benjamin blir mirakulöst frisk.

Sommaren 2013 drabbas den vuxne Benjamin av diabetes. Varför? Vad var det som skedde
i barndomen? Var tillfrisknandet verkligen ett mirakel? Benjamin reser med sina frågor och tvivel
till 90-åriga mamma Anna hemma på gården i Småland.

I samtalen vid det gamla slagbordet formar Annas minnesbilder och berättelser familjens och Benjamins
historia generationer tillbaka. Han gör en inre resa på jakt efter svaret på vem han är. Historien kommer
att handla om det förflutna, om sorg, smärta och skuld, men också om kärlek, om att välja livsväg
och om ett missförstånd med oanade konsekvenser.

Annas berättelse om Benjamin blir även en historia om jordbruk i förändring, om försvunna kvinnoroller,
om barnsjukvård som blivit bättre, om förlorade syndakataloger och om ett svidande vackert Småland.

Vägen hem för Benjamin Blå bygger på verkliga händelser.

Röster om Vägen hem för Benjamin Blå:

En stark berättelse som i själ och hjärta handlar om att hitta sig själv. – Linnéa Isheden, redaktör.

Det är en väldigt vacker berättelse Magnus har skrivit – Anna Ekman, förläggare.

Magnus Hördegårds berättelse om Benjamin Blå berör mig existentiellt. Efter läsningen stannar bilden av mamma Anna och de varma och uppriktiga samtalen vid köksbordet kvar. Ett sökande med ärligt hjärta är alltid något gott – Elisabet Norin, pedagog, redaktör & författare.

Magnus berättelse berör på många plan och redan efter några sidor förstår jag att det är musikaliteten ispråket som leder mig vidare. Det är ingenting man kan lära sig, det har man i sig, och Magnus lyckas förvalta det på ett fint sätt. Läs högt och njut – AC Collin, författare och skrivarpedagog.

De vardagliga detaljerna sköts klanderfritt och det är lätt att känna närheten – Björn Kolhström (jurymedlem för Augustpriset 2015).

Vägen hem för Benjamin Blå talar direkt till hjärtat – Ulla Strängberg, Sveriges Radio.

Romanens främsta tillgång är dess ärlighet och värme – Rikard Flyckt, Jönköpingsposten.

En ärlig brottningskamp med gudstro, tvivel och uppväxtideal som genomgående är både genuin och väldigt läsvärd. Fantastiskt bra språk och mycket trovärdiga huvudpersoner vars möten vid köksbordet inte är svåra att leva sig in i och gripas av – Roger Bengtsson, Dagen.

En vacker berättelse med musikalisk klang i språket – Sändaren.

Magnus Hördegårds debut är redan ett färdigt författarskap med säker stil och stark inlevelse i berättandet – Ella Styf, Växjöbladet.

Efter att så smått ha börjat läsa greps jag av det fina språket och den sällsamma berättelsen – Kenneth Gehrman, Smålandsposten.

Benjamin Blå, CD FB-f-Logo__blue_512 Spotify_Icon_CMYK_Green bejnamin blå

Samtidigt som Magnus Hördegård skrev boken Vägen hem för Benjamin Blå, skrev han också
tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också
sprungna ursamma historia. Skivan Benjamin Blå, som spelades in i Göteborg hösten 2015 samt
våren 2016,har samma fina omslag som boken. Den levereras med en 12-sidig booklet där alla
texterna finns med. Benjamin Blå är utgiven av skivbolaget Hördegård Musik och distribueras av Naxos.

Röster om skivan:

Personligen gillar jag mest de lite mer elektroniskt färgade låtarna, Hördegård är onekligen något riktigt bra på spåren – Roger Bengtsson, Dagen.

Här finns enligt min mening en låt som är en hit, ”Hoppets café” – en underbar låt som sätter sig direkt – Hans Gäreby, Jkpg News.

Svensk pop i världsklass med stänk av vemod och sorg men med starkt hopp (lyssnare).

Popmusik i klass som andas storheter som Kent (lyssnare).

Föreläsningar och konserter

Vägen hem för Benjamin Blå – En gripande livshistoria, en resa från sjukdom till läkedom och en oväntad vändning på vägen.

Föreläsning med musikern och författaren Magnus Hördegård som delar med sig av sin livsberättelse om svår sjukdom, mirakel, frågor och tvivel.
Föreläsningen bygger på boken ”Vägen hem för Benjamin Blå” – en självbiografisk roman om liv, tro, brustenhet och läkedom. Magnus varvar
berättandet med egenskrivna låtar som bygger på samma historia.

Boka gärna en föreläsning med musik. Välj mellan följande varianter:

1. Magnus föreläser och spelar piano
  2. Magnus föreläser och spelar tillsammans med en sångare
  3. Magnus föreläser och spelar tillsammans med fullt band

För bokning eller prisuppgift:

Mejla till hordegardmusik@gmail.com eller gå till kontaktsidan och fyll i formuläret.
Vi återkommer så snart vi kan.